"fok de hond" (pas op dit bevat schokkende beelden)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

getuigenissen van dierenartsen en gedupeerde over de broodfok.

ik vind dit filmpje echt de moete waar en mensen die vanplan zijn om een hond te kopen zouden dit zeker moeten zien gewoon om te zien wat er kan gebeuren als je een hond uit een winkel haalt.

 

http://youtu.be/pSfVS-97V1g

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Zeker een goede voorlichting over brOOdfok.

 

Zou je in je openingspost willen vermelden; pas op dit filmpje bevat ook schokkende beelden.

 

Het is op HP een vast gebruik om hiervoor te waarschuwen.

 

BrOOdfok hondjes worden niet alleen in winkels verkocht, maar ook in bijv. puppy farms, waar men lookalike pups van vele rassen  uit de Oostbloklanden verkoopt. Ook bij particulieren, die de afwezigheid van de moeder verklaren met een smoes dat deze net wordt uitgelaten etc.

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

" Zeker een goede voorlichting over brOOdfok.
 
Zou je in je openingspost willen vermelden; pas op dit filmpje bevat ook schokkende beelden.
 
Het is op HP een vast gebruik om hiervoor te waarschuwen.
 
BrOOdfok hondjes worden niet alleen in winkels verkocht, maar ook in bijv. puppy farms, waar men lookalike pups van vele rassen  uit de Oostbloklanden verkoopt. Ook bij particulieren, die de afwezigheid van de moeder verklaren met een smoes dat deze net wordt uitgelaten etc. "

 is waar ze zitten jammer genoeg overal.

wat ik zo erg vind is dat je er weinig aan kan doen als er iets met een  broodfokhond gebeurt.

ik weet bv dat de fokker waar mijn reu vandaan komt zo een gevalletje had de hond werd erg jong ziek (was nog geen jaar ) en ze hebben ze jammer genoeg moeten laten inslapen.

de fokker is er erg nauw bij betrokken geweest en heeft die mensen dan ook aangeboden om of terwijl het bedrag terug te betalen dat ze voor hun hond hebben betaald of ze mochten uit de volgende nest een pupje kiezen. (het ging hier niet om een erfelijke ziekte)

daar moet je niet aan denken als je hond uit de broodfok komt dat ze zeggen van ik betaal het bedrag terug. meestal word je nog bedreigd ook als je met je verhaal naar zo een winkel gaat.

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Heb de reportage helemaal bekeken...maakt mij zo woedend en verdrietig ;-) En dan komen er mensen hier op het forum even vlug een vraagje stellen over een pup die ze aangekocht hebben via internet of in een grote dierenzaak...Hopelijk begrijpt men dan dat de antwoorden en reacties bits en kortaf kunnen zijn...zoiets mag en kan men niet negeren....zoiets moet niet even met de mantel der liefde bedekt worden...Er worden allerlei acties, beelden, reportages gedaan dat je verdomme op de maan moet wonen om hier nog nooit van gehoord te hebben...En toch...toch stappen er dagelijks zoveel mensen in de val...Durf dan eens een fokker die leeft voor zijn dieren en met zijn hele hart werkt om gezonde pups ter wereld te brengen met een vingertje te wijzen (of over de prijs te gaan lummelen) Dat is pas larie...die mensen verdienen alleen maar lof...soms pik je hier zo'n woordenwisseling uit en dan zou je het forumlid dit filmpje moeten voordraaien....Neen, je ziet dat dit soort beelden mij boos maken ! Kan niet genoeg herhaald worden, kan nooit teveel gezegd worden...

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

" Heb de reportage helemaal bekeken...maakt mij zo woedend en verdrietig ;-) En dan komen er mensen hier op het forum even vlug een vraagje stellen over een pup die ze aangekocht hebben via internet of in een grote dierenzaak...Hopelijk begrijpt men dan dat de antwoorden en reacties bits en kortaf kunnen zijn...zoiets mag en kan men niet negeren....zoiets moet niet even met de mantel der liefde bedekt worden...Er worden allerlei acties, beelden, reportages gedaan dat je verdomme op de maan moet wonen om hier nog nooit van gehoord te hebben...En toch...toch stappen er dagelijks zoveel mensen in de val...Durf dan eens een fokker die leeft voor zijn dieren en met zijn hele hart werkt om gezonde pups ter wereld te brengen met een vingertje te wijzen (of over de prijs te gaan lummelen) Dat is pas larie...die mensen verdienen alleen maar lof...soms pik je hier zo'n woordenwisseling uit en dan zou je het forumlid dit filmpje moeten voordraaien....Neen, je ziet dat dit soort beelden mij boos maken ! Kan niet genoeg herhaald worden, kan nooit teveel gezegd worden... "

 daarom dat ik het ook hier heb geplaatst. eigenlijk zou iedereen die een hond wil kopen eerst is naar dit filmpje kijken om te zien wat er kan gebeuren als je een pup uit de broodfok koopt.

Sayenna (Gast)

Heb net de reportage bekeken. Ik begrijp niet waarom mensen wat geld willen besparen, om dan een zieke pup te kopen. Zelf hebben we nu een herplaatser en als er nog een hondje komt, wordt dit gewoon een puppy bij een erkende fokker. Ik vind het ook erg schrijnend dat de overheid, zowel in Nederland als in België zo weinig doet om deze praktijken te voorkomen of te verminderen....

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^